+31 88 7 99 11 00 24/7 bereikbaar

Hoe richt je 1.000 kamers in over een paar jaar tijd?

Heb jij ook zo van die ambities waarvan je na een tijdje denkt: Hoe? Hoe dan? Hoe ga ik dat doen?

Al vaker heb ik het je laten weten. Ik wil met mijn business doorgroeien naar 1.000 flexkamers in Nederland. Dat is dus factor 10 van wat het nu is. Een enorme klus waarbij ik recent ook nog eens het hele model heb omgegooid omdat hetgeen ik eerst had bedacht niet haalbaar bleek te zijn.

Hoe kom je aan zo’n idee?

Dat is altijd een interessant proces. Ik had iets gelezen over hoe mensen over je denken als ze je naar de eeuwige jachtvelden brengen. Ik kwam daar niet uit. Ik heb niet iets met een status dingetje ofzo. Ik ben rond gaan vragen hoe anderen die vraag hebben beantwoord, maar iedereen die ik het vroeg zat mij schaapachtig aan te kijken. Ik kwam er na maanden achter dat bijna niemand zich die vraag heeft gesteld.

Uiteindelijk heb ik er maar een bedrag op geplakt. Niet zozeer om dat uit te delen als je tussen die 6 plankjes ligt, maar het is meer iets voor, voor die tijd. Ook dat heb ik een beetje aangepast dus.

De ambitieuze doelstelling

De doelstelling is een bedrijf van 1.000 flexkamers op te bouwen en daarna te verkopen. Das nog niet zo makkelijk. In ieder geval het opbouwen niet. De verkoop dat zijn zorgen voor morgen. Daarnaast moet dit ook nog een aan paar jaar tijd gerealiseerd worden om het geheel nog een extra dimensie te geven.

Ik kom er steeds meer achter dat het inderdaad op een mission impossible lijkt. En dan ook nog een ambitieus reisschema erbij. Ik ga er voor, maar het is veel werk. De grootste klus is het vinden van de meest geschikte gebouwen. Inmiddels heb ik een hele wensen (lees eisen) lijst waar zo’n gebouw aan moet voldoen, dus dat maakt het ook niet echt makkelijker.

Uitdagingen bij het inrichten

Uiteraard is dat volledige proces uitbesteed, dus heb ik daar niet heel veel werk aan. Ook het verbouwen gaat naar een vast mannetje uit het team en dan het inrichten. Een plan laten maken, maar kom dan maar eens aan de spullen om alle soorten ruimtes in te richten. Spreekkamers, flexwerk kamers, behandelkamers, coachkamers, praktijkruimte en therapiekamers, het moet allemaal ingericht worden.

Inmiddels ook bijna overal leveranciers voor gevonden die vervolgens ook nog leveringsproblemen hebben waardoor ik of moet wachten (meestal geen optie) of iets anders moet kiezen, maar het wil niet echt lukken met de bezoekersstoelen en de fauteuils. Om voor jou de prijs van de kamers nog een beetje leuk te houden, 13 euro per uur voor een flexkamer is natuurlijk ook geen geld, mag het niet te duur zijn, maar willen we wel goede kwaliteit. Iets wat niet vaak hand in hand gaat. Maar ik blijf zoeken.

Ons paradepaardje in Breda

In Breda hebben we het inrichtingplan helemaal uitgerold. Kom een keertje werken bij in Breda. Boek je eigen privé kamer op .

Als jij een idee hebt waar je mooie betaalbare stoelen en fauteuils kunt krijgen, dan hoor ik het graag. Ow ja, het gaat dus wel om aantallen en niet een paar stoeltjes.

Florentijn van den Bos
Chief Flexwork Officer 😉

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 18 juni 2024